• Lia Vernescu

Românicul liber covidat. Cu moartea pre viața altora călcând... Ia covidul, neamule!

Derivă direct din românicul liber nevaccinat. Zburdă liber pe stradă, în birouri, în piețe, în magazine, baruri, săli de așteptare, mijloace de transport în comun, spații închise și deschise - e peste tot.


Generozitatea românului e mare. Dacă are covid, de ce să nu dea și altora? De ce să stea el acasă și să nu dea și altora din covidul lui abundent? De ce să aibă numai el? Ia covidul, neamule! Și nu acceptă un „nu” din partea ta. Se înfurie dacă nu-i accepți generozitatea. Dacă te vede cu mască, te huiduie. Ba mai are puțin și te linșează. Dacă-l eviți, se înghesuie și mai tare în tine. Îți vorbește drept în nas, să fie sigur că te împroașcă bine cu scuipat. Și covid.


Guvernul părtaș la crima nevaccinaților e părtaș și la crima covidaților care nu-i protejează pe ceilalți. Poliția e, și ea, părtașă. Nimeni nu controlează dacă covidatul stă acasă în izolare sau nu. Te trezești în birou cu un covidat care-ți aduce certificatul de covidat, că tocmai a aflat că e pozitiv și-și cere concediul. Fără mască, fiindcă nu e lege. Te întâlnești pe stradă cu rude sau cunoscuți despre care ai aflat prin terți că au covid, și nu te ocolesc, nu, vin direct sub nasul tău să-ți povestească vrute și nevrute și cum se manifestă covidul pe ei, ce le face, cum e. Alții, nici nu spun cuiva că au covid. De fapt, te intersectezi cu toți cunoscuții pe stradă și te uiți la fiecare și nu știi: care are covid, care n-are? Îți vine să pleci în pustie, să nu mai întâlnești nici un „human” în preajmă.


Există și o categorie tragică: cei care știu că au covid și se duc la serviciu din spaima și disperarea de a nu-și pierde locul de muncă (asta spune tot despre guvernările de căcat pe care România le are de vreo sută de ani). Un cunoscut bolnav de covid a murit în trenul cu care făcea naveta; plecase de la birou fiindcă se simțea tot mai rău și a murit așa, pe o banchetă într-un vagon de tren în drum spre casă. Fiindcă i-a fost frică să meargă la doctor sau să stea acasă, să nu-și piardă jobul.


Alții stau acasă dar nu se declară, ca să nu crească incidența în localitate și să-i treacă în zona roșie. Ce spirit civic morbid!


Există covidați idioți și în alte țări, dar parcă sunt ceva mai controlați, nu zburdă chiar liber peste tot. Ba, Marea Britanie. Nu covidații, ci covidioții care, e cert, umblă fără mască. Fiindcă nu-s restricții. Români care vin din Marea Britanie umblă fără mască fiindcă așa se umblă acolo; conservatorii, în frunte cu Boris Johnson, în ședințele de guvern - fără mască, să-i vadă tot poporul și tot mapamondul. Covidioți. Iresponsabili. Britănicul covidiot. Și românicul venit de acolo zice: ce, mă, știi de unde vin io? din Anglia, și acolo nu se poartă mască, de ce să port io aici? englezii sunt deștepți, eu fac ca ei, nu ca românii proști. Marele prost e chiar el. În Marea Britanie lumea nu prea poartă mască fiindcă s-a vaccinat masiv și continuă să se vaccineze, de asta, chiar dacă incidența crește, spitalizarea și mortalitatea sunt mici; în România - e taman invers, e carnagiu covid, fiindcă sunt majoritar nevaccinați. Românicul venit din Anglia nu înțelege situația asta și copiază ca prostul numai ce vede, fără să gândească. Totuși, vaccinat-nevaccinat, britănicul covidiot (sau germănicul, olăndicul etc.), absolut fără să vrea, prin exemplul lui de a nu purta mască, dă apă la moară covidioților de pretutindeni. Diferența e: britanicul, dacă are covid, admite, se declară, stă acasă, respectă izolarea; românul, nu, el continuă să iasă din casă, nu se declară, și continuă să umble fără mască. Un criminal.


... Că se revolta un nevaccinat antivaccinist (dar nu recunoștea că e antivaccinist): ce, de-aia s-a murit la Revoluție, ca să n-am eu acum libertatea de a nu mă vaccina?! Păi, conform gândirii lui, deduc că de-aia s-a murit, oameni buni, la „revoluție”: ca să aibă tot românicul libertatea de a fi și covidat, și covidiot. Covidiotul covidat.

51 views