top of page
  • Lia Vernescu

Mustăți dezumflate


Am avut, pe rând, rânjetul lui Iliescu, sticlele lui Văcăroiu, fularul lui Tăriceanu, ouăle lui Năstase, șuvița și chelia lui Băsescu, nasul pinocchio-victorpontian, morții votanți ai lui Vosganian - și probabil că nu mi-i amintesc pe toți. Acum avem oile și porcii lui Daea și mai ales ucigătoarele agramatisme, troglodisme și gafe ale lui Dăncilă care ar lungi lista prea mult. Însă, mai presus de toate astea și peste toate astea plutește mustața erdoganiană a lui Dragnea. Care acum, în urma protestelor recente, s-a dezumflat.


După insultele aduse diasporei (când mahalaua se crede for roman și penalul sultan), acum avem revoltătoarele afirmații mincinoase ale guvernului DragneaDăncilă&comp referitoare la proteste. Se atinge pragul de sus al suportabilității. Așa cum în dimineața zilei de 13 iunie 1990 am văzut „forțele de ordine” incendiindu-și camioanele în care veniseră și apoi începând sinistrul tango cu manifestanții de la Arhitectură, tot așa m-am așteptat acum la o nouă mineriadă, pe același tipar. N-aș numi-o, totuși, numai mineriadă, ci mineriado-erdoganiado-putiniadă.


Că PSD și Dragnea se tem de diaspora e foarte clar, așa cum, iarăși, s-a scris în presă. De ce? se întreba un jurnalist. Eu cred că răspunsul e acesta:


1) pentru că votul diasporei contează și

2) pentru că diaspora votează.

Votul diasporei contează enorm, poate fi decisiv, poate răsturna balanța, așa cum s-a întâmplat deja în 2009. Diasporenii votează (deși li se pun bețe în roate și li se taie ilegal și în mod planificat accesul la vot), spre deosebire de mulți dintre românii de acasă care nu merg la vot. Și

3) diasporenii sunt cu adevărat liberi. Ei au freedom. Mai ales freedom of speech.

4) diaspora este un veșnic reminder al eșecului guvernărilor pesediste. România este o țară din care cetățenii fug pentru că nu se poate trăi în ea. Ce dovadă mai clară că guvernarea pesedistă este toxică?*

Din aceste cauze se tem PSD și Dragnea de diaspora mai mult decât de orice altceva.


Pe tema „cine sunt protestatarii” s-a scris deja. Cred că cel mai interesant i-a definit cel care a spus: „la mitingurile din Piaţa Victoriei au fost ceicarenuaruncăgunoipejos...” În contrast clar cu cei care sunt susținătorii PSD, la mitingurile cărora se adună mereu în piață cantități industriale de gunoi. Și asta spune multe și la propriu, și la figurat.


Tocmai pentru că profilul diasporenilor și al protestatarilor în general este al unor cetățeni civilizați și educați, mustața erdoganiană a lui Dragnea s-a dezumflat acum de tot. Piața Victoriei n-a degenerat într-o Piață Taksim, așa cum visa. Organizase totul pentru a se ajunge la violențe care să degenereze în crime (nu striga „dirijorul în alb” că „mi-ați omorât jandarmi aici”, mințind stupefiant?), crime care, multiplicate spiralat și scăpate de sub control, l-ar fi așa-zis legitimat să declare starea de urgență pentru ca apoi, precum alți posesori de mustăți paranoic-dictatoriale, să devină salvatorul-dictator al României (obsesie paranoică recurentă în istoria umanității). N-a fost așa tocmai pentru că protestatarii n-au răspuns violenței cu violență. Dragnea s-a așteptat și la asta, de aceea provocatorii au fost acolo și au acționat, cot la cot cu jandarmii „dirijați”. Însă protestatarii tot n-au răspuns violenței cu violență, deși au îndurat violențe teribile. Civilitatea protestatarilor i-a dejucat, lui Dragnea, înscenarea. Visul erdoganian al lui Dragnea, odată cu mustața-i, s-a dezumflat.


10 august este data la care s-a văzut clar că există o mare parte de Românie pe care Dragnea n-a prostit-o de tot, de care nu-și poate niciodată bate joc și din care nu poate face ce vrea.


Îi propun să se radă (și la propriu, și la figurat). Și să folosească întotdeauna spray-urile lacrimogene ale jandarmilor în loc de deodorant când își face toaleta dimineața.


Semnează,

o diasporeană căreia i-a ajuns.


* Din cauza guvernării România are o „faimă” atât de proastă peste hotare. Din cauza guvernării, nu a românilor în general. Foarte des sunt întrebată (logic) ce țară e aceea din care milioane de cetățeni emigrează pentru că nu se poate trăi. Și mă întreabă câtă sărăcie și ce condiții teribile de trai trebuie să fie în țara aceea, cât de prost trebuie să fie ea guvernată, încât se emigrează masiv din ea. 3,4 milioane de români (17% din populație) au emigrat - tinerii, creierele, specialiștii și atâția oameni muncitori; îi întâlnesc uneori prin Anglia, unii o duc foarte bine, alții locuiesc câte 3 într-o cameră închiriată sau au o cămăruță într-un apartament la comun, însă sunt mulțumiți și așa, pentru ei viața așa e mai trăibilă și mai bună decât în țară, fie fiindcă respiră liber într-un loc civilizat, fie fiindcă muncesc și sunt plătiți cu salarii decente, și nu s-ar întoarce nicicum în România. De ce sau de cine fug românii atât de dramatic? Cine defăimează țara?


21 August

Nu, domnule Dragnea!

Că aveam dreptate cu „mustața erdoganiană a lui Dragnea” mi-a confirmat chiar Dragnea prin ceea ce afirmă azi: că „protestele au fost o lovitură de stat eșuată” (copypaste Piața Taksim), că au fost finanțate și organizate de „forțe” din afara țării, că vai! a scăpat viu din enșpe tentative de asasinat și alte paranoidisme. Nu sună curat-murdar a Erdogan? Domnule Dragnea, nu prostiți pe nimeni, era pesedisto-dragniană a României a apus, cum e și firesc; tot ce e toxic, perimat și periculos nu durează. Fiindcă minciunile (mai ales cele crase) au întotdeauna picioare scurte. Ne-a ajuns. Destul!


#rezist și protestele nu-s organizate de nici o „forță” supremă (străină, locală, extraterestră sau altfel), de nici o organizație paramilitară și de nici o companie străină; au fost organizate de simpli cetățeni disperați, care nu mai suportă, care vor să trăiască demn și decent. Asta vă deranjează și sperie foarte tare: că au fost organizate de oameni obișnuiți, de cetățeni români (din țară și din diaspora), nu de „forțe” sau „companii” sau „organizații” sau de o persoană anume. Inventați și mințiți pentru că nu vreți să acceptați realitatea: cetățenii țării s-au săturat de nesfârșita guvernare pesedistă care acum s-a transformat din sectă așa-zis politică în (aproape) dictatură dragniană. Lăsați-ne-n pace! Destul!


Aveți măcar minima decență să vă asumați odată minciunile și eșecurile, nu mai dați tot timpul vina pe alții (Iohanis, opoziția, diaspora, „străinii” etc.). Cel care a înscenat ceva zilele astea sunteți chiar dumneavoastră. V-ați fi dorit foarte tare o Piață Taksim. Violenței dvs. organizate nu i s-a răspuns cu violență și asta v-a ruinat planul erdoganian (odată cu mustața). România nu e Europa Occidentală, dar nu e nici Turcia. Pentru că, contrar dorinței dv. și oricât v-ați împotrivi, România este Europa.


Am auzit că în PSD-ul pe care-l guvernați există oameni cărora le e frică să vorbească liber - asta nu e teroare și dictatură? -, că mulți pesediști s-au săturat ei înșiși de Dragnea dar le e frică să protesteze. Fiți sigur că în țara pe care o guvernați prin interpuși nu veți putea aplica aceleași tactici la nesfârșit. Dacă pesediștilor le puteți suprima dreptul la libertate, fiți sigur că există o foarte mare parte de Românie pe care n-o puteți reduce la tăcere. Dacă propriii membri de partid s-au săturat de dv., cu atât mai mult țara care oricum nu vă suporta. Lăsați-ne-n pace! Plecați! E timpul și cazul ca cel care pleacă de data asta să fiți dv. (cu restul mafiei, penalilor și agramaților), nu diasporenii!


PS despre fantasmele și paranoidismele lui Dragnea, foarte bine scris aici - Eugen Hriscu „Cei patru asasini ai Faraonului”. Cei patru călăreți ai Apocalipsei după Dragnea?


bottom of page